andra a rybarina

jak na kapry

25.8.2009 NOVINKA kapři, Trvalý odkaz


 

 Kam?
Žije téměř ve všech vodách mimo vody pstruhové.Vyhledává vody poněkud širší,hlubší,s klidnou až stojatou vodou,měkkým,hlinitým nebo bahnitým dnem.Vyžaduje teplou vodu,dává přednost vodám zarostlým.Zdržuje se v hloubkách,v létě,kdy se voda prohřívá ,vytahuje do proudných úseků i mělčin.Hledáme ho v hlubokých tišinách,v zátočinách,v zarostlých partiích,v tišinách se zpáteční vodou.V době,kdy hledá potravu ,i na mělčinách.V letních měsících jsou to místa s hloubkou od dvou do pěti metrů.Začátkem podzimu po ochlazení vody v hloubce kolem deseti a více metrů.

Kdy?

Nejlépe je jít časně ráno a večer,před východem a po západu slunce.Za jasných slunečných dnů ráno a večer na položenou,přes den na plavanou u dna.Vyhřívají-li se při hladině zkoušíme na lehko na plavanou nebo těsně pod hladinou.Vane-li silnější vítr,hledáme kapry tam,kde vlny narážejí na břeh a zvedají u břehu usazený kal.

 

 Nástrahy!

Na začátku sezony žížaly (dešťovky),v teplejším období brambory,těsto,těstoviny,chleba s kůrkou,kukuřice v mléčné zralosti. Také boilies a pelety foukaná kukuřice.Velikost nástrahy je asi jako nehet u palce,neboť kapr snáze nasaje a neocucává.

Komentář ke článku (0)